"E multa frumusete in lume, dar oamenii orbi nu o vad."

"E multa frumusete in lume, dar oamenii orbi nu o vad."









miercuri, 5 decembrie 2012

Ganduri de Craciun


Mi-am amintit cu drag ca acum 2 ani, inainte de Craciun, ne plimbam cu Andrei prin parc, ne bucuram de decorul de sarbatoare, admiram figurinele, ghirlandele, bradul. Dupa un tur al parcului Andrei zice dezamagit: "Oamenii au uitat sa puna ce este mai important" la care eu surprinsa il intreb ce anume lipseste si el imi raspunde "Ieslea , mami, lipseste ieslea". Am ramas blocata si bucuroasa, in acelasi timp de faptul ca baietelul meu de 4 ani jumate stia ce este cel mai important de Craciun!!!
Tot mai mult aceasta sarbatoare isi pierde din semnificatie, este pervertita chiar.
Ne pregatim din timp casele, facem curatenie generala, le impodobim, pregatim cadouri si mancaruri alese... Nu cred ca Dumnezeu are ceva impotriva acestor lucruri, cred chiar ca se bucura cand vede oamenii fericiti, ca isi fac cadouri, se bucura de mancarurile alese, locuiesc si se bucura de case curate si ingrijite,de atmosfera calda.... este frumos si nu este nimic gresit in a face aceste lucruri. Ar fi bine daca chiar am face mult mai des aceste lucruri care sa ne aduca bucurie.
Dar oamenii uita.... uita si este trist acest lucru. Sarbatorim ziua cand s-a nascut Fiul lui Dumnezeu si noi ne sarbatorim tot pe noi! 
Craciunul este altceva!
Cu totii stim asta!!!!
Sa ne ajute Dumnezeu sa sarbatorim Nasterea lui Iisus asa cum se cuvine! Fiecare sa cautam in inimile noastre si sa gasim raspunsul, sa gasim pacea si linistea acestei sarbatori sfinte!


Si pentru ca am intrat deja in atmosfera de sarbatoare iar la noi ninge asa de frumos, va impartasesc o melodie preferata de Andrei dar si de noi.


2 comentarii:

AlinaS. spunea...

Asa este, multi au uitat ca este Nasterea Domnului. Ieslea e nelipsita si la noi. va pup

Meggy spunea...

Ma bucur Alina!!! Va pup!!!